Loopbaancoach, studie & jobcoach voor jongvolwassenen

Marianne Keppens

marianne@enroute.be | 0495/27.94.52

Locatie: Papegaaistraat 11, 9000 Gent

Waarom ben ik coach?


Ik heb zelf het geluk gehad om mensen tegen te komen zonder wie ik niet de persoon zou zijn die ik nu ben. Het coachen is een manier om daarvan iets terug te geven. 

Via het coachen help ik mensen zicht te krijgen op waar ze naartoe willen, wat er in de weg zit en welke stappen ze kunnen zetten. Ik neem ernstig wat mensen vertellen, zonder oordeel, ik ontrafel en geef manieren mee om ervaringen, emoties, overtuigingen en gedachten te onderzoeken. 

Ik hoop zo mensen in staat te stellen om zelf tot de antwoorden te komen waarvan ze gelukkiger worden. 

Hoe ga ik te werk?


Het goud zit in de vraag die nieuwe denkpaden opent. De vraag waarop je niet meteen je antwoord klaar hebt. Die stilte brengt, doet nadenken of een vergeten pad zichtbaar maakt. Of de vraag die plots het antwoord glashelder toont. Naar die vraag ga ik op zoek. 

In de speurtocht maak ik gebruik van een reeks methodieken: spiegelen van handelingen en woorden, wijzen op inconsistenties, samenbrengen van draden, zwijgen, wachten, kijken en doorvragen. De antwoorden zoek ik in woorden, maar evenzeer in lichaamstaal, tekeningen, foto's, metaforen en opstellingen. Om dan telkens terug te keren naar vragen om de antwoorden bevattelijk en bruikbaar te maken.

Op welke expertise doe ik beroep?


Naast de vaardigheden en inzichten die ik leerde in de verschillende opleidingen tot coach, doe ik ook beroep op mijn ervaring als onderzoeker en onderwijzer in de Vergelijkende Cultuurwetenschap aan de UGent. Daarnaast maak ik gebruik van alles dat ik tot nu toe leerde over het fenomeen emoties en hoe er mee om te gaan.

Ik geloof dat mensen in staat zijn tot verandering en geen slachtoffer hoeven te zijn van situaties, emoties of patronen in denken en handelen. Ik geloof dat iedereen zijn of haar antwoorden kan vinden om gelukkiger te zijn. Ik geloof dat de grootste problemen door onszelf worden gecreeërd en dus ook door onszelf kunnen opgelost worden.

Opleidingen:

  • Loopbaancoach én ICF geaccrediteerde opleiding Coaching Essentials & Professional bij Yourcoach.
  • Basisopleiding Bemiddeling en Mediation bij Interactie-Academie.

Waarvoor kan je bij mij terecht?


Ik help jou graag bij alle vragen die te maken hebben met jouw loopbaan of studie. Dit kan gaan over de aanpak van heel specifieke situaties tot meer algemene patronen in handelen en denken. Met de volgende vragen, en alles ertussenin, kan je bij mij terecht:

  • 'Ik wil graag meer energie, vreugde of zelfvertrouwen vinden in mijn werk of studie'
  • 'Ik weet wat ik wil, maar het lukt mij niet, hoe moet ik nu verder?'
  • 'Ik doe maar wat mensen van mij vragen, maar wat kan en wil ik eigenlijk zelf?'
  • 'Ik zou wel willen veranderen, maar weet niet goed wat'
  • 'Hoe kan ik als leidinggevende sterker staan naar mijn team toe?'
  • 'Hoe ga ik om met die ene collega waar het niet mee klikt?'

Waar kan je mij vinden?


Ik werk in de regio van Gent. Zit je graag in een gezellige ruimte, dan ben je welkom in de Papegaaistraat 11, 9000 Gent. 

Doe je de coaching liever in de buitenlucht dan neem ik je met plezier mee naar het Maaltebruggepark of een locatie van jouw keuze (binnen de regio Gent).