Loopbaancoach

Edith Goddeeris

edith@enroute.be | 0486/83.94.23 | 

Locatie: De twaalfde man, Coupere 12, 9000 Gent | Elyzeese Velden 69, 9000 Gent | Wandelend in de Bourgoyen (Driepikkelstraat 32, 9000 Gent)

Life isn't about finding yourself. It's about creating yourself.
George Bernard Shaw

Wat drijft jou als mens?

Veel! Als ik het zou moeten samenvatten: menselijke interactie. Dat is mijn grote focus, mijn speelveld en de bron van mijn leerhonger. Ik heb een groot empathisch vermogen en kan mij gemakkelijk inleven in de verhalen van anderen. Die verhalen en verschillende denkwijzen fascineren mij ook mateloos. Vandaar de keuze om filosofie te gaan studeren. Daarna volgde ik een theateropleiding, waar ik zelf ook echt in de huid leerde kruipen van de ander en zelf verhalen leerde creëren.

Toch was het vooral mijn coachopleiding die alles mooi op zijn plaats liet vallen. De veelheid is gebleven want ik combineer momenteel vier verschillende jobs. Ik ben nog steeds actief in het theater, maar dan in bedrijven waar theater een middel wordt om de menselijke interactie onder de loep te nemen. Daarnaast geef ik ook theaterles. Hier creëer ik samen met mijn studenten verhalen en stimuleer ze om hun grenzen te verleggen. Verder geef ik trainingen over soft skills, coachende vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Tot slot ben ik loopbaanbegeleider bij En Route, een prachtige job die me in alle opzichten zin geeft en waar ik de coachende vaardigheden die ik doceer, zelf kan toepassen. 

Wat drijft jou als coach?

Wat me drijft als coach is eigenlijk hetzelfde als wat me als mens drijft: de menselijke interactie. De verhalen van anderen waarin ik me graag verplaats en de betrokkenheid die ik als vanzelf voel. Ik geraak helemaal in mijn flow als ik mensen kan begeleiden. Vanuit een waarderende blik naar de ander kijken, gaat bij mij vanzelf. In mijn coachsessies is het fijn om de impact daarvan te merken op mijn coachees.

Mijn eigen professioneel parcours is een tijdlang een zoektocht geweest. Ik was soms jaloers op mijn broer die op zijn 18de al had beslist om tandarts te worden en dat dan ook geworden is. Alles duidelijk, helder, vastomlijnd. Nu kijk ik op een andere manier naar die zoektocht. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dicht bij mezelf ben gebleven en helemaal kan doen wat ik graag doe en waar ik goed in ben. Verschillende mensen in mijn omgeving zijn hier een belangrijke inpiratiebron geweest en hebben me alle vrijheid gegeven om te zoeken en bij te studeren. Nu is het aan mij om anderen te inspireren en in hun kracht te zetten.

Hoe zou je je aanpak omschrijven?

Ik ken mezelf als iemand met twee verschillende kanten. Een analytische, cerebrale kant die graag wil begrijpen, helderheid wil creëren en wil structureren. En daarnaast een intuïtieve, spelende kant die houdt van lichtheid, verrassing, durf en van actie. Deze twee polen zitten verweven in mijn coachgesprekken. We gaan samen op zoek naar wat jij nodig hebt en waarin jij klaarheid wil krijgen. En daarnaast kijken we welke kleine concrete stappen jij kan zetten om beweging te krijgen in je situatie.

Verwacht van mij geen ellenlange vragenlijsten en zwart op witte antwoorden, zo ga ik niet te werk. Wel zal ik je bevragen en samen met jou onderzoeken wat jij te weten wil komen, waar je energiegevers en talenten liggen bijvoorbeeld. Ik zal je stimuleren om tot inzichten te komen en ik zal je uitdagen om deze inzichten ook om te zetten in de praktijk.

Als het weer en de aard van de sessie het toelaat, gaan mijn sessies al wandelend door in de Bourgoyen. Uitzichten zorgen voor inzichten, daar ben ik van overtuigd. Ik heb al vaak mogen ervaren dat denken vaak beter gaat tijdens een wandeling en de positieve invloed van de natuur en voldoende lichaamsbeweging wordt ook wetenschappelijk erkend. 

Waar kan je me vinden?

  • De twaalfde man, Coupere 12, 9000 Gent 
  • Elyzeese Velden 69, 9000 Gent 
  • Wandelend in de Bourgoyen (Driepikkelstraat 32, 9000 Gent)
  • contact: edith@enroute.be | 0486/83.94.23 

Op welke expertise doe je beroep?

Ik heb me verdiept in de coachende vaardigheden tijdens mijn studies aan de Arteveldehogeschool waar ik de postgraduaatsopleiding Inspirerend Coachen heb gevolgd. Daarnaast heb ik ook kortere opleidingen gevolgd, zoals bijvoorbeeld over Talentgericht Coachen bij Kessels & Smit. Ondertussen deel ik mijn kennis en ervaring ook als docent communicatie en coachende vaardigheden aan Luca School of Arts en ik geef er ook talentenworkshops aan de studenten van de Masterclass Design for Impact.

Daarnaast neem ik ook de bagage uit mijn vroegere studies mee. Als Master in de Moraalwetenschappen heb ik geleerd om het menselijke gedrag beter te begrijpen en essentiële levensvragen te stellen. Socrates is voor mij een zeer inspirerend figuur, ik zie hem als een coach avant la lettre:-)

Ook mijn studies theater aan de Toneelacademie Maastricht en mijn ervaring als theaterdocent neem ik mee in mijn coachings. Theater gaat over durf, over accepteren en van daaruit reageren, over een 'ja' mentaliteit. Als theaterdocent moedig ik mijn studenten aan om hun grenzen te verleggen, waardoor ze niet enkel als acteur maar ook als mens groeien en zelfzekerder worden. Als actrice ben ik het gewoon om mij in te leven in zeer verscheidene rollen en personages. Deze vaardigheid zet ik ook in tijdens communicatietrainingen. Tijdens deze trainingen kruip ik in de huid van een medewerker of collega zodat de trainee's hun communicatieve skills op mij kunnen oefenen. Als er een communicatievraag speelt bij mijn coachees, kan het gebeuren dat we deze vorm van training ook tijdens een coachgesprek inzetten.